עסקאות SAFE נותנות מענה מהיר באופן יחסי לגיוס הון והן מתאפיינות בהיעדר שווי מוסכם. במועד חתימת החוזה, המשקיע מזרים הון לחברה אך הקצאת המניות בגין אותו הון מתבצעת במועד מאוחר יותר – כך חוסכים בעת חתימת החוזה את ההתעסקות עם שאלת השווי. שאלת השווי תצוף במועד מאוחר יותר לאחר גיוס הון משמעותי יותר. בגיוס המשמעותי יותר, יקבע השווי ממילא. לפי השווי בגיוס הרחב יקבע גם שווי הזכאות למניות של המשקיע בעסקת ה – SAFE. בטווח הזמן שבין חתימת העסקה להקצאת המניות, המשקיע לא יקבל ריבית ולא תשלום אחר מהחברה למשקיע. עם זאת, במועד הקצאת המניות יקבל המשקיע הנחה משמעותית במחיר המניות.
על מנת שעסקת SAFE תסווג כמקדמה על חשבון מניות, על העסקה לעמוד בכלל התנאים שרשות המיסים הגדירה ובניהם:
- חברת היי טק פרטית.
- מרבית הוצאות החברה מיום הקמתה או משלוש שנים לפני חתימת העסקה הן הוצאות של מחקר ופיתוח. כמו כן, הוצאות אלה נמשכו גם בזמן חתימת העסקה.
- החברה לא ביצעה גיוס הון לפי שווי מניה ידוע בטווח של שלושה חודשים.
- סכום ההשקעה אינו עולה על 20 מיליון דולר ממשקיע אחד.
- החוזה בין הצדדים אינו נקרא הסכם הלוואה או הסכם חוב.
- ההשקעה במסגרת החוזה תהיה מיועדת להקצאת מניות בלבד וחייבת להתרחש לפי המוקדם מבין:
- הנפקה בבורסה.
- אירוע מסוג אקזיט בו מרבית בעלי המניות בחברה מכרו את מניותיהם.
- במסגרת עסקה למכירת מרבית או כל נכסי החברה.
- במועד נקוב מראש בהסכם ה – SAFE.
רשות המיסים מפרטת עוד מספר תנאים על מנת שעסקת SAFE תסווג כמקדמה על חשבון מניות לצרכי מס. במידה וההסכם עמד בכלל התנאים, השקעה זו תסווג כמקדמה על חשבון המניות ובהתאם:
- לא יחול אירוע מס במועד הקצאת המניות בידי המשקיע ולא תחול חובה על החברה לניכוי מס במקור.
- יראו כתמורה עבור מכירת המניות כל תמורה שקיבל המשקיע עבור מימוש המניות עד למועד מכירת המניות שהתקבלו בגין המרת ה – SAFE.
במידה ולא התקיימו כלל התנאים של רשות המיסים, יהיה לבחון כל עסקה בנפרד ובהתאם לנסיבות וכך להחליט האם יש לראות בעסקה כמקדמה על חשבון מניות או כפירעון של חוב אשר גלומה בו הכנסה מריבית למשקיע, או כעסקה מסוג אחר – בהתאם לסיווג העסקה, תיקבע גם חבות המס.
אין בסיווג עסקת ה – SAFE כמקדמה על חשבון מניות כדי להגביל את סמכות פקיד השומה לבחון את סיווג ההכנסה בידי המשקיע בשל נסיבות ספציפיות כמו עסקת אקראי בשל אופי מסחרי וכד.